Contacte

Port Mataró - Módul B2
08301 Mataró (Barcelona)
Telèfon 93-790.17.71
Dijous de 21 a 23 hores.
Altres horaris:
937904522-639119093

Informació:
spas@spas-mataro.cat

Legislació

La pesca submarina, es una practica esportiva, que es troba sotmesa a una reglamentació tant legal com esportiva, que la converteixen en una activitat totalment reglamentada, es per això, que es convenient conèixer la seva legislació. Cal dir que la reglamentació, pot variar segons cada autonomia, no obstant, pel que fa a Catalunya, haurem de tenir en compte els següents requisits.

DOCUMENTACIÓ Per practicar la pesca submarina en aigües marítimes subaquàtiques, cal que disposeu de la LLICENCIA DE PESCA RECREATIVA SUBMARINA expedida a Catalunya pel Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya. Aquesta llicència es valida per tot l'Estat Espanyol, i té una validesa anual. Per poder obtenir-la es necessita un Certificat Mèdic en el qual s'ens declari apta per la pràctica d'aquest esport. A la SPAS tramitem gratuïtament, a tots els socis, aquesta llicencia. Sol·licitud de la Llicència de Pesca Submarina Per obtenir aquesta Llicencia, tindrem d'acreditar també, estar en possessió de la

LLICÈNCIA FEDERATIVA, la qual inclou l'assegurança obligatòria. Aquesta llicencia, es expedida per la Federació Subaquàtica de cada autonomia, que en el cas de Catalunya es la FECDAS. Per últim, en el cas de practicar aquest esport amb embarcació, cosa bastant usual, tindrem de estar en possessió de tota la documentació necessària obligatòria; Títol de patró per pogué navegar l'embarcació Fulla d'assentament de l'embarcació Certificat de Navegabilitat Assegurança obligatòria de l'embarcació Bandera Alfa que indiqui la nostra presencia a l'aigua NORMATIVA La pesca submarina, només estar permesa practicar-la de la sortida del sol a la seva posta, mitjançant l'utilització d'una fitóra o fusell d'impulsió mecànica, estant terminantment prohibit la utilització de qualsevol estris que permeti la respiració durant l'immersió. Les espècies autoritzades per la captura mitjançant la pesca submarina son els peixos, mol·luscos cefalòpodes i garotes (queda especialment prohibida la recollida de les espècies següents: corn marí, nacre i dàtil de mar) Captures per llicència i dia : · Peixos : 10 kg · Mol·luscos cefalòpodes: 5 kg (Si es captura una peça de pes superior a l'autoritzat l'excés no serà computable en el total) · Garotes: 150 unitats En la pesca de grans pelàgics la captura queda limitada a 2 peces per llicència i dia sense límit de pes En els concursos no regiran les limitacions de captures, les quals es destinaran a beneficència.

PROHIBICIONS - Pescar a menys de 100 metres dels arts de pesca, fixos i flotants, legalment calats, respectant l'ordre d'arribada, dels establiments de cultius marins, de les canyes dels pescadors i de les embarcacions dedicades a qualsevol classe de pesca professional. - Pescar a menys de 250 metres de la vora de les zones de bany, en paral·lel a la costa - Utilitzar focus lluminosos, torxes, fusells impulsats amb pólvora o gas i arpons amb punta explosiva - Practicar aquest esport sense anar degudament senyalitzats amb boies de superfície - A les zones autoritzades per a la realització d'un concurs de pesca i al llarg de la seva durada no es permetrà la pesca marítima recreativa de les persones que no siguin concursants.

PARCS NATURALS I RESERVES MARINES A Catalunya existeixen diferents punts del litoral a on la practica de la pesca submarina es troba prohibida o restringida, bàsicament son zones declarades parcs naturals i reserves marines, convé conèixer aquests llocs; Cap de Creus: Prohibida la pesca submarina a las Reserves Naturals i a la Reserva Integral de s'Encalladora, a la resta del parc la pesca submarina esta permesa, excepte la realització de Campionats. Illes Medes: Prohibida la pesca submarina a tota l'Àrea protegida. Reserva Marina de Ses Negres: Prohibida la pesca submarina a total l'àrea protegida. Reserva Marina Masia Blanca: Prohibida la pesca submarina a total l'àrea protegida.