Contacte

Port Mataró - Módul B2
08301 Mataró (Barcelona)
Telèfon 93-790.17.71
Dijous de 21 a 23 hores.
Altres horaris:
937904522-639119093

Informació:
spas@spas-mataro.cat

Que es?

 

La pesca submarina, per definició, consisteix en la captura de peixos en el seu medi natural, per part d'un esportista que es submergeix sota l'aigua sense l'ajuda de cap mena d'aparell de respiració autònom, es a dir, limitat per les seves pròpies capacitats físiques.

Aquesta practica esportiva, es troba sotmesa a una reglamentació tant legal com esportiva, que la converteixen en una activitat totalment reglamentada.

Es tracta d'una activitat  en contacte amb la naturalesa, que d'alguna manera, evoca la constant lluita que l'home ha mantingut enfront dels elements, amb la finalitat d'obtenir les riqueses que l'ofereix el seu entorn.

I quina pràctica pot considerar-se més ecològica que aquella que cerca el retorn de l'home als seus orígens, amb total harmonia amb la naturalesa, i lluny de l'actual sistema de vida, desmesuradament artificial i sintètic ? La pesca submarina, a qui la practica, li permet gaudir d'aquest retorn als orígens, d'aquesta lluita amb la finalitat d'enfrontar-se a la naturalesa amb uns objectius concrets.

Pel fet de realitzar aquesta practica en el mitja submarí, el esportista es desenvolupar en un camp d'acció molt limitat i, conseqüentment, les seves possibilitats es troben restringides, essent tota la avantatge pel peix, que es mou en el seu medi natural. El camp d'acció del esportista queda marcat per la relativa poca profunditat que pot aconseguir, així com pel limitat temps de permanència sota l’aigua. Aquests dos factors, poden variar en funció del grau de preparació del pescador submarí, però es evident la limitació natural. En aquestes condicions, no podem negar que la captura d'un sol peix resulta tot un èxit.

La mateixa profunditat pot ser considerada com una vertadera veda natural permanent, ja que el peix, al veures amenaçat per un pescador submarí, al haver après a desconfiar d'ell, opta per cercar refugi a majors profunditats, inaccessibles per l'home que es submergeix realitzant immersions en apnea.

Un altre causa de veda natural queda reflexada en les condicions meteorològiques que realment limiten en determinades èpoques de l'any, la pràctica d'aquesta activitat, arribant a impedir-la completament (temporals, pluges que limiten la visibilitat de l'aigüa,etc...).

Així doncs, la pesca submarina pot considerar-se la més racional dels sistemes de pesca, ja que el esportista captura els peixos de un en un, enfrontant-se a ells en el seu propi medi, inclòs seleccionant-los, pescant només aquells que presenten un interès determinat, aquells que ja es troben en edat adulta i ja han tingut la oportunitat de reproduir-se.

Potser amb aquestes quatre línies hem definit per sobre el que es la pesca submarina, però seria necessari conèixer-la millor si el que es pretén es emetre un judici al respecte, i això ho podem assolir si ens apropem a ella.

Última actualización el Lunes, 06 de Abril de 2009 12:24